Karbanátky z mletého masa

Recept na karbanátky z mletého masa

 

Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4 porce
Chod: hlavní chod
Druh přípravy: smažení
Národní kuchyně: Česká
Přidáno: 2013-05-02

Suroviny na karbanátky

česnek 3 až 4 stroužky
cibule 1 kus
mléko 1 dcl
mleté maso 500 g
pepř 1/2 lžičky
rohlík 1 kus
sůl 1 lžička
vejce 2 kusy

Postup přípravy karbanátků

Příprava karbanátků z mletého masa je jednoduchá. Natrháme rohlík na kousky a ponoříme do mléka. Ve chvíli kdy se rohlík nasákne, vymačkáme z něj nadbytečné mléko a přidáme: mleté maso, vejce, pokrájenou cibuli na drobno, vylisovaný česnek, sůl, pepř a případně další koření dle chuti. Směs (mix hovězí + vepřové) mletého masa dobře prohněteme rukama. Pokud je směs řídká, přidáme trochu strouhanky. Karbanátky můžeme před smažením (pečením) obalit v hladké mouce, případně strouhance (ale není to nutné) Z připravené směsi vytvarujeme karbanátky, které buď upečeme v předehřáté troubě na cca 180° C – po asi 15 minutách karbanátky otáčíme, nebo je usmažíme na pánvi v oleji.
Karbanátky podáváme buď s čerstvým pečivem nebo vařeným bramborem.

Příloha ke karbanátkům

Pečivo, brambor, chléb, barmborová kaše, nakládaná okurka

 

Karbanátky z mletého masa recept na chutný pokrm

Více receptů na karbanátky ZDE