Karbanátky z mletého masa
Recept na karbanátky z mletého masa
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4 porce
Chod: hlavní chod
Druh přípravy: smažení
Národní kuchyně: Česká
Přidáno: 2013-05-02
Suroviny na karbanátky
česnek | 3 až 4 | stroužky |
cibule | 1 | kus |
mléko | 1 | dcl |
mleté maso | 500 | g |
pepř | 1/2 | lžičky |
rohlík | 1 | kus |
sůl | 1 | lžička |
vejce | 2 | kusy |
Postup přípravy karbanátků
Příprava karbanátků z mletého masa je jednoduchá. Natrháme rohlík na kousky a ponoříme do mléka. Ve chvíli kdy se rohlík nasákne, vymačkáme z něj nadbytečné mléko a přidáme: mleté maso, vejce, pokrájenou cibuli na drobno, vylisovaný česnek, sůl, pepř a případně další koření dle chuti. Směs (mix hovězí + vepřové) mletého masa dobře prohněteme rukama. Pokud je směs řídká, přidáme trochu strouhanky. Karbanátky můžeme před smažením (pečením) obalit v hladké mouce, případně strouhance (ale není to nutné) Z připravené směsi vytvarujeme karbanátky, které buď upečeme v předehřáté troubě na cca 180° C – po asi 15 minutách karbanátky otáčíme, nebo je usmažíme na pánvi v oleji.
Karbanátky podáváme buď s čerstvým pečivem nebo vařeným bramborem.
Příloha ke karbanátkům
Pečivo, brambor, chléb, barmborová kaše, nakládaná okurka
Karbanátky z mletého masa recept na chutný pokrm
Více receptů na karbanátky ZDE