Tvarohová buchta
Jednoduchá tvarohová buchta na plech
Doba přípravy: 25 minut
Počet porcí:
Chod: zákusek
Druh přípravy: pečení
Národní kuchyně: Česká
Počet porcí:
Chod: zákusek
Druh přípravy: pečení
Národní kuchyně: Česká
Ingredience na tvarohovou buchtu
vejce | 5 | kusů |
moučkový cukr | 250 | g |
olej | 1 | dcl |
měkký tvaroh | 250 | g |
polohr. mouka | 250 | g |
prášek do pečiva | 1 | kus |
Postup přípravy tvarohové buchty
Žloutky vymícháme s moučkovým cukremdo pěny a postupně za stálého míchání přidáváme tvaroh a olej. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech. Dáme péci do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme cca 30 až 40 minut. V případě, že máme k dispozici ovoce, přidáme na povrch těsta višně, třešně, jahody či meruňky. Pro dochucení se doporučuje ihned po upečení posypat ovoce vanilkovým cukrem.
jednoducha tvarohova buchta na plech